maandag 5 maart 2012

84. Vis


2 opmerkingen:

  1. Het kan niet op!
    U heeft de smaak weer te pakken!
    Noch vlees, wel vis!

    een anekdote:
    Gods Zoon
    In de cultuur van Israƫl was de oudste zoon de belangrijkste erfgenaam. De vader droeg zijn naam en bezittingen aan hem over. In de bijbel wordt Jezus de Zoon van God genoemd. Hij wordt bij zijn doop door God bevestigd als zijn geliefde Zoon. Vervolgens ontvangt hij de heilige Geest en krijgt daarmee de eer die hem als Gods Zoon toekomt.
    Je ziet in het leven van Jezus grote liefde tussen God de Vader en Jezus de Zoon. Als twaalfjarige jongen zegt hij tegen Jozef en Maria: "Ik moet bezig zijn met de dingen van mijn Vader." Later zal hij zeggen: "Ik doe alleen wat ik de Vader zie doen." Jezus maakt als de Zoon van God duidelijk wie God als Vader is. Hij vertelt dat we dankzij hem geadopteerd kunnen worden als kinderen van God, zodat ook wij God onze Vader mogen noemen.
    De bijbel benadrukt dat Jezus volledig mens was en geen uitzonderlijk Goddelijk wezen. Toch was hij ook Gods Zoon, op wie de macht van de zonde geen vat had. Hij was God in mensengedaante, die zichzelf vernederde en mens werd om mensen te kunnen redden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoewel aan de inhoud van de laatste alinea geregeld getwijfeld is, zowel in heden als verleden, moet u nageven dat u de spijker op de kop slaat met deze waardige anecdote. Mag ik u tenslotte de raad meegeven zo af en toe eens een visje te verschalken en in de auto van de buurman de woorden ichtus te kerven? Uiteindelijk zal ook hem de vrede deelachtig worden waar men u om benijdt. Hulde!

      Verwijderen